Carl Baele

Als bachelor Sociaal werk werd Carl al snel gefascineerd door het thema 'mens & arbeid'. Deze items blijven rode draad in verdere professionele keuzes. Sinds de oprichting van de praktijk in 2000 richt hij zich hoofdzakelijk op de psychologische begeleiding van jongeren en volwassenen.

 

Het aanbod biedt zich afhankelijk van de situatie aan onder de vorm van individuele-, partnerrelatie- of familietherapie.

Naast het therapeutisch aanbod worden ook regelmatig sova-trainingen voor jongeren georganiseerd.

 

Het begeleiden van volwassenen op vlak van sociale effectiviteit binnen professionele- en privérelaties groeide uit tot één van de belangrijke topics. Carl wordt veel gevraagd voor begeleiding bij burn-outcoaching en coaching in de professionele context.

Competenties

Carl deed ervaring op binnen de maatschappelijke dienstverlening, het bedrijfsleven, de gezondheidszorg en het Hoger Onderwijs.
In zijn loopbaan verwierf hij diverse competenties in de rol van psychotherapeut, stressbegeleider, vertrouwenspersoon, coach en trainer van groepen en teams.

 

In 2000 beëindigde hij de vierjarige opleiding tot oplossingsgerichte, cognitieve, systeempsychotherapeut aan het Korzybski-instituut.  Hierna volgden nog heel wat voortgezette opleidingen mbt. relatietherapie, hypnotherapie, stressmanagement, systeemtherapie, cognitieve- en solution focused therapie,... Inmiddels meer dan 20 jaar 'practical based evidence'.

De bundeling van al deze competenties dragen bij tot een brede basis en een stevige dosis ervaring en mensenkennis en gespreksvaardigheden.  Zijn passie voor het oplossingsgerichte gedachtengoed vormt hierin een belangrijke inspiratiebron. 

Samenwerkingen

Sinds de uitbouw van de praktijk werd een netwerk van verwijzers en partners in de zorg rond de cliënt en zijn of haar systeem uitgebouwd. Het gaat hier over huisartsen, psychologen, therapeuten, artsen-specialisten, CLB’s, scholen, en andere belangrijke derden. 
Een belangrijke samenwerking werd ook opgezet met Vera Meens (Bloom-coaching.be). Vera is erkend loopbaancoach (VDAB) en richt zich daarnaast op begeleiding bij perfectionisme en hoogsensitiviteit.

Daarnaast maakt Luna Baele (co-trainer) haar opwachting binnen de sova-trainingen. 

Beroepsvereniging